Osuuskunta

Pieksänkosken Vesiosuuskunta

Osoite : Saarikyläntie 59
73360 Pajulahti

On perustettu 24.9.1992. Sen toiminta-ajatuksena on toimittaa laatuohjelman mukaisesti lähdeveden veroista vettä toimialueen jokaiseen talouteen.
Osuuskunnan kotipaikkana Kuopion kaupunki.

TOIMIALUE: Kuopion kaupunki ja Siilinjärven kunta.
31.12.2022 jäseniä oli 548 ja liittymiä 605.
Osuuskunnan vesijohtoverkosto on yli 240 km pitkä.
Viemäritoimialue on Tahkon länsipuolella ja Pajulahti – Pieni-Pieksä alueella.
Osuuskunnan omaisuus on siis pääosin maan alla. Vain ylävesisäiliö ja pumppaamot ovat näkyvää omaisuutta.
Vesijohto verkostoa on rakennettu 17. vaiheessa. Nyt on käynnissä 16. rakennusvaihe, joka on pääasiassa yksittäisten liittymien rakentamista.

Säännöt « Lataa tästä voimassaolevat säännöt
YLEISET TOIMUSEHDOT


Veden laadusta

Vettä voidaan pumpata Pieksänkosken vok:n verkostoon neljältä toimittajalta Koillis-Savon Vesi Oy:n ja Kuopion Veden vesilaitoksilta, sekä Vuotjärven ja Pöljän vesiosuuskunnan pumppaamoilta, suurimmat veden toimittajat on Koillis-Savon Vesi Oy ja Kuopion Vesi. Koillis-Savon vesi ottaa vettä 3 eri kaivosta Juankosken/Tuusniemen rajalla olevasta soraharju muodostelmasta. Kuopion Vesi toimittaa veden Reittiön vedenottamolta.

Pvok:n toimittaman veden laatua tutkitaan Kuopion terveystarkastajan laatiman ja os. hallituksen hyväksymän ohjelman mukaan.
Veteen ei lisätä mitään kemikaaleja, eikä siitä poisteta mitään. Ainoastaan ph:ta nostetaan lähes 8 lähtötasolle tarkoitukseen varatulla vesilaitoskalkilla. Käsittely tehdään veden toimittajien toimesta.

Osuuskunta lukuina tästä

Tietosuoja seloste